subota, 11. studenoga 2017.

сонце што ќе тргне по нас

Љубовта е приземјена во реалноста 
на моето лице паѓа среќен дожд
децата го земаат овој лажен свет од хартија 
го потопуваат во вода
за да го исчистат  од немири
од македонската мисла 
ќе се роди сонце
што ќе тргне по сите нас. 

Nema komentara:

Objavi komentar