nedjelja, 12. studenoga 2017.

те следам

Луѓето во себе носат отров 
во тој отров умира смртта
а јас те следам 
и тогаш кога ти мене ме забораваш
кога во дел од секунда 
ме губиш во толпа 
и море од анонимни лица
те следам како сенка 
јас сум зад твоите пети 
и кога нема да ме видиш
тука сум
те следам 
за да ти кажам дека во мене има празнина
место кое никој не може да го пополни. 

Nema komentara:

Objavi komentar