nedjelja, 3. prosinca 2017.

ги палам ѕвездите

Ги палам ѕвездите 
со копчето од компјутерот
ставам коцка 
во мозаикот именуван по мојата земја.
Кој за мене ќе купи време 
кога ќе го изгубам од невнимание?
Бојата на ноќта 
ме враќа во младоста.
Нема поважен момент од сегашниот,
во претходниот живот бев вино, 
од чашата ти ѕиркав во совеста
во некој следен живот 
избирам да бидам солза на дете.
Со копчето од компјутерот
ги гасам ѕвездите
доволно е светлина
доволно за ден без сонце. 

Nema komentara:

Objavi komentar