nedjelja, 3. prosinca 2017.

свеќа, вода, пустина

Во телото на водата 
две капки се бунтуваат 
за наводен долг кон светлината. 

Јас сум во сенката 
на свеќата што гори
овде никој не ме познава 
овде ниту самата себе си не се познавам. 

Свеќата во вода ќе ја изгаснам
водата во пустина ќе ја однесам
во пустината живот ќе се роди
од секој скапоцен збор што ветер го разнесува. 

Nema komentara:

Objavi komentar