nedjelja, 21. siječnja 2018.

постоиш

Таму каде што се двајца-тројца
таму сум и јас. 
Доаѓам за да ти се поклонам,
да кажам дека често
го повторувам твоето име од десет букви,
да ги отворам твоите цркви
за венчавки и крштевки. 
Таму каде што се двајца-тројца
се придружувам и јас 
да кренам два прста пред светот
и да кажам дека постоиш.

Nema komentara:

Objavi komentar