nedjelja, 21. siječnja 2018.

златни облеки

Позајмувам златни облеки од зајдисонцето
за да го оставам без звид
оној што ме нема
затоа што не ме заслужува. 

Свадбарски тапани се слушаат
додека ја чистам долгодишната прашина 
напластена на чешелот.

Кога полноќ 
ќе слезе над нашите куќи 
златните облеки
ги оставам врз главите на сончогледите.

Nema komentara:

Objavi komentar