nedjelja, 21. siječnja 2018.

стравот домаќин

Стравот само понекогаш е мој домаќин
кога не сакам да бидам јас
кога не можам да смислам лага за двојка
кога немам врати и прозорци 
за да излегувам и влегувам во овој живот
и оваа кожа
само понекогаш стравот е мој домаќин
кога ми сервира трпеза 
со сочни отрови.

Nema komentara:

Objavi komentar