nedjelja, 21. siječnja 2018.

време закопано

Еден сосема обичен ден
немав пари во џебот 
ниту часови за денгубење. 

Го најдов времето закопано
на брегот на езерото
со илјада скршени стомни
и сенки што само мене ме посакуваат.

Го најдов времето заспано
меѓу разбоите на моите баби
го земав со мене
се качивме во лифт
и влеговме во 21 век. Nema komentara:

Objavi komentar