nedjelja, 21. siječnja 2018.

има денови

Има денови
кога се огледуваме во празни чаши
и далечните земји и улици 
ги ставаме во скицата на нашите чекори
има денови
кога и најмалото дете во маалото
ќе набере желби од старата јаболкница
има денови
кога самотникот на поткровје
со мастилото на ноќта запишува мисли
и ја чека смртта да затропа на врата 
има денови
што треба да бидат избришани 
од датотеките на нашата меморија.

Nema komentara:

Objavi komentar