nedjelja, 21. siječnja 2018.

ја убија мојата сенка

Видов како во војна ја убија мојата сенка
во родниот крај
во полето со капини. 

Ја погребаа на ден празник
ги измерија нејзините грешки 
и беше помалку грешна од другите. 

Таков е животот 
разочарување што секојдневно го пиеме
во мали дози.

Nema komentara:

Objavi komentar