nedjelja, 21. siječnja 2018.

почекај лето

Почекај лето
почекај кај моите сандали од песок и сонце
почекај ќе дојде есента со кочии од дожд
за да отвори пат за зима
за да го вдишам студениот воздух на декември
да дојде куќна слава
еден роденден и една Нова година
почекај лето
не оди си
додека да разбудам змејови
во неговите очи
со мојот поглед во кој спие добрина. 

Nema komentara:

Objavi komentar