nedjelja, 21. siječnja 2018.

содржина и форма

Видов уште едно македонско дете
до црвената линија на победата. 

Се возев во автобус 
кој попат ја менуваше бојата
минуваше низ сончеви и облачни појаси.

Направив едно срамежливо чекорче
и уште стотина храбри чекори
вратите на успехот сами се отвараа
ме пречекуваа добрите луѓе
чии имиња не ги знам
и не е важна формата 
кога ја имаш содржината.   

Nema komentara:

Objavi komentar