nedjelja, 21. siječnja 2018.

сокриј ме

Сокриј ги сабјите,
да не се посрамотиме пред гостите. 

Сокриј го тропското овошје под масата,
во сиромашна земја 
ќе јадеме само грешки и понижување. 

Сокриј ме мене 
затоа што сакам погрешни луѓе
зад малото бакарно ѓезве 
полно со топло кафе
сокриј ме од ова пеколно лето. 


Nema komentara:

Objavi komentar