nedjelja, 21. siječnja 2018.

куршуми на совеста

Кон мене стрелаат
куршумите од твојата непостоечка совест
додека огномет од грмежи
ги вознемирува луѓето на земјата
и небото во височините.

А куршумите од мојата совест
ми велат:
“бегај од погрешниот пат,
не гледај во очите на ѓаволот,
и чекај да се наредат коцките на среќата“.

Куршумите на совеста
вчера ги видов живи
во кората на едно мртво дрво. 

Nema komentara:

Objavi komentar