nedjelja, 21. siječnja 2018.

разочаран град

Од различни страни влегувам
во својот град
носејќи креативност во главата.
Долго време ме немаше
и огледалото на ѕидот ме заборави.
Луѓето со моето име исчезнале
реката пресушила,
а децата се капат
во внатрешност на лубеница,
во мојот град населен со духови
во мојот длабоко разочаран град.

Nema komentara:

Objavi komentar