nedjelja, 21. siječnja 2018.

зло

Едно утро
кога сонцето доби син
кога нашите дела имаа длабоки корења
ѓевреците во продавницата 
муабетеа гласно
ги изедоа лоши луѓе
ги избришаа пораките за мир 
од нашите глави
и засадија немири во нашите дворови,
а во нивните очи висеше зло.

Nema komentara:

Objavi komentar