srijeda, 3. listopada 2018.

не знам

Не знам колку е часот
ниту кој ден е денеска
ни која година 
транзитира во нашите животи
не знам кој го засенува сонцето 
и дали навистина 
душата на номадот 
заспива под отворено небо
не знам дали вреди да се посее доброто 
таму каде не никнува убав збор. 

Nema komentara:

Objavi komentar